ГоловнаПолітика

Зеленський поїде до Макрона одночасно з Путіним, - Безсмертний

Кремль анонсував зустріч 19 серпня.

Зеленський поїде до Макрона одночасно з Путіним, - Безсмертний
Фото: EPA/UPG

Президент Володимир Зеленський незабаром зустрінеться з президентом Франції Емануелем Макроном, а зустрічі "нормандської четвірки" найближчим часом не буде. Таке припущення висловив сьогодні Роман Безсмертний в ефірі 24 каналу.

Дипломат припустив, що на зустрічі наступного тижня з французьким президентом зустрінеться не тільки президент Росії Володимир Путін, але і Зеленський.

Водночас, на думку Безсмертного, повноцінної зустрічі в "нормандському форматі" найближчим часом чекати не варто з кількох причин. Одна з них - місцеві вибори в Росії, під час яких Путін навряд чи покине країну. "На сьогодні для Путіна зробити такий крок - це втратити в рейтингу, він на це не піде. Він дотримується тези "українці - вороги, американці - вороги", - сказав Безсмертний.

Друга причина - складність організації зустрічі. Перш, ніж зустрінуться лідери країн, необхідно провести консультації міністрів, глав урядів, політичних радників - і тільки потім уже лідерів. "У нас немає міністра, у нас немає уряду - очевидно, що тут буде певна затримка", - сказав Безсмертний.

.

"А політична визначеність у парламенті є сьогодні? Розмови і нинішній сигнал Пєскова про те, що там "монолітна фракція" - я думаю, що багатьох цей моноліт розчарує за кілька тижнів. Для мене вже очевидно, що у цій партії, як і в усьому українському суспільстві, є представники всіх політичних сил. Просто їх назвали так - "Слуги народу", ні більше, ні менше. Очевидно, що і з організаційних і з політичних питань зустріч відкладається", - зазначив політик.

Нагадаємо, раніше сьогодні в Кремлі підтвердили, що зустріч Путіна і Макрона відбудеться в Парижі 19 серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram