ГоловнаПолітика

ЦВК зареєструвала перших 25 нардепів

П'ятьох осіб було зареєстровано від партій і 20 нардепів, обраних в одномандатних виборчих округах.

ЦВК зареєструвала перших 25 нардепів
Фото: EPA/UPG

Центральна виборча комісія зареєструвала перших 25 народних депутатів, обраних на позачергових виборах 21 липня. Про це повідомляють на фейсбуці ЦВК.

Згідно з Конституцією України, Законом України "Про вибори народних депутатів України", ЦВК зареєструвала 5 народних депутатів України, обраних на позачергових виборах народних депутатів України від 21 липня 2019 в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі.

Від партії "Слуга народу" - Олексія Устенка (№86 у виборчому списку), від партії "Опозиційна платформа - За життя" Юлію Іоффе (№12) і Рената Кузьміна (№35), від партії "Європейська солідарність" - Руслана Князевича (№21) і Максима Саврасова (№22).

Крім того, ЦВК зареєструвала 20 народних депутатів України, обраних в одномандатних виборчих округах:

Ларису Білозір - в окрузі №15, Дмитра Шпенова - в окрузі №37, Олександра Ковальова - в окрузі №51, Володимира Арешонкова - в окрузі №64, Валерію Лунченко - в окрузі №71, Андрія Іванчука - в окрузі №88, Олеся Довгого - в окрузі №102, Олександра Сухова - в окрузі №107, Олега Кулініча - в окрузі №147, Віктора Мяліка - в окрузі №155, Олександра Фельдмана - в окрузі №174, Олександра Герегу - в окрузі №192, Сергія Рудика - в окрузі №198, Антона Яценка - в окрузі №200, від партії "Опозиційна платформа - За життя" - Федора Христенка - в окрузі №46, Олександра Пономарьова - в окрузі №78, від партії "Слуга народу" - Ігоря Герасименка - в окрузі №62, Тетяну Грищенко - в окрузі №66, Миколи Задорожного - в окрузі №162 та Олександра Скічка - в окрузі №197.

Нагадаємо, ЦВК не змогла до 5 серпня встановити результати виборів в одномандатному виборчому окрузі №210 (Чернігівська область) у зв'язку з тим, що, за рішенням суду, там триває перерахунок голосів на дільницях: двоє кандидатів-самовисуванців набрали приблизно рівну кількість голосів, перевага одного з них становить лише 101 голос.

У зв'язку із цим перерахунок голосів у цьому окрузі було продовжено до 9 серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram