ГоловнаПолітика

Порошенко побував на допиті в ДБР, наступний може пройти з детектором брехні (оновлено)

П'ятий президент відмовився від коментарів.

Порошенко побував на допиті в ДБР, наступний може пройти з детектором брехні (оновлено)
Фото: eurosolidarity.org

П'ятий президент України, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко в понеділок вранці побував на допиті в Державному бюро розслідувань. Відео опублікував телеканал "Прямий".

Порошенка викликали на 09:30 на допит як свідка у справі про можливе ухилення від сплати податків під час купівлі телеканалу. Від будь-яких коментарів на вході в будівлю ДБР Порошенко утримався.

Біля будівлі бюро зібралися прихильники експрезидента, в тому числі і депутати від "Євросолідарності" Вікторія Сюмар, Артур Герасимов і Микола Величкович. Також у будівлі ДБР проходить мітинг з вимогою засудити Порошенка.

Оновлення. Директор ДБР Роман Труба пізніше повідомив, що допит тривав дві години.

"Не виключаємо, що наступний допит буде із застосуванням поліграфа. Це зовсім не страшно - всі наші співробітники проходять таке психофізіологічне дослідження щороку", - йдеться в телеграм-каналі Труби.

Провадження ДБР стосується телеканалу "Прямий".

Кінцевим бенефіціарним власником ТОВ "Телеканал "Прямий" є колишній голова Київської міськадміністрації Володимир Макеєнко.

Наприкінці червня на зустрічі з журналістами Макеєнко заявив, що якщо він вирішить продавати телеканал, то Порошенко отримає опціон на придбання.

Під час передвиборної президентської кампанії канал "Прямий" відверто підтримував Порошенка.

Нагадаємо, 25 липня Порошенка допитали в ДБР як свідка, він отримав повістку на наступний допит.

6 серпня стало відомо, що Держбюро відкрило провадження проти Порошенка про незаконний перетин кордону під час поїздки на Мальдіви. Раніше Порошенко заявив, що жодної повістки або запрошення в ДБР він не отримував, а також що проти нього не порушено кримінальних справ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram