ГоловнаПолітика

Офіс Зеленського оголосив план заходів на День Незалежності

Запланована святкова хода та марш за участю ветеранів.

Офіс Зеленського оголосив план заходів на День Незалежності
Фото: пресс-служба президента

Офіс президента України оголосив план заходів на День Незалежності.

Прес-служба глави держави повідомила, що 24 серпня основний акцент урочистостей буде зроблено на "дітях, як майбутнє України".

Заходи розпочнуться о 9:30 з пам'ятної церемонії біля хреста на місці загибелі Героїв Небесної сотні. Буде оголошено хвилину загальнонаціонального мовчання і на честь Небесної Сотні прозвучать сто ударів дзвону. Разом з Президентом Володимиром Зеленським і його сім'єю у заході візьмуть участь рідні і близькі загиблих захисників незалежності України, ветерани АТО, діти. Вони покладуть квіти і пов'яжуть синьо-жовті стрічки на місці загибелі Небесної Сотні.

Під звук дзвонів на Майдані Незалежності піднімуть національний прапор, а військовий хор виконає гімн України.

У рамках святкування на Майдані відбудеться музично-хореографічний флешмоб. Він полягатиме у виконанні оркестрами і відомими музикантами знакових українських пісень у сучасному аранжуванні.

Окрім того, відбудеться нагородження українців, які досягли успіхів у різних сферах. Воно розпочнеться близько 9:50.

Завершаться урочистості святковою ходою. Після цього об 11:00 розпочнеться марш захисників України за участю ветеранів.

Нагадаємо, торік на День Незалежності у Києві пройшов військовий парад "Марш нової армії". У ньому взяли участь понад 4 тисячі військовослужбовців і близько 250 одиниць військової техніки, в тому числі 17 основних бойових танків, 40 БМП, БТР і броньованих машин, понад 50 артилерійських систем, близько трьох десятків зенітно-ракетних комплексів, у тому числі високоточна ракетна зброя "Вільха". Крім того, під час параду над Києвом пролетіли 29 вертольотів і літаків.

Цього року від військового параду вирішили відмовитися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram