ГоловнаПолітика

САП проситиме про арешт з правом застави для всіх фігурантів "справи Роттердам+"

Для голови ДП "Оператор ринку" Євдокимова прокуратур просить арешт з альтернативою 50 млн грн застави.

САП проситиме про арешт з правом застави для всіх фігурантів "справи Роттердам+"
Фото: glavred.info

Спеціалізована антикорупційна прокуратура проситиме запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою 50 млн грн застави для всіх фігурантів справи про введення формули "Роттердам+". Про це сьогодні на пресконференції повідомив голова САП Назар Холодницький.

"Одного підозрюваного вчора затримали. Зараз триває судове засідання в Солом'янському суді щодо обрання запобіжного заходу. Це член НКРЕКП. Ми просимо утримання під вартою з альтернативою 50 млн грн", - сказав Холодницький.

"Для всіх 6 підозрюваних у справі "Роттердам+" прокурори будуть клопотати про утримання під вартою з альтернативою внесення тих чи інших сум застави залежно від ролі кожного з учасників", - заявив Холодницький.

"Решту підозрюваних не затримали, оскільки вони перебувають за кордоном. Стосовно них розпочато нормальний кримінальний процес, тобто їм оголошено підозри, їх викликали до детективів на вівторок-середу. У разі неявки будемо вживати заходів для їх розшуку", - додав Холодницький.

Нагадаємо, напередодні детективи НАБУ повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем шістьом особам, причетним до введення формули "Роттердам+".

Розслідування встановило, що колишній голова і член НКРЕКП, діючи за попередньою змовою разом з іншими посадовими особами Комісії та за сприяння службових осіб підприємств приватного сектору економіки, використовуючи своє службове становище, розробили і прийняли необґрунтований регуляторний акт, реалізація якого завдала споживачам понад 18 млрд 868 млн гривень збитків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram