ГоловнаПолітика

У мерію Ірпеня прийшли з обшуком

В.о. мера пригрозила силовикам, що вони будуть ходити на допити.

У мерію Ірпеня прийшли з обшуком
Фото: vartairpin.org

Національна поліція і прокуратура вранці 8 серпня прийшли з обшуком в Ірпінську міську раду, повідомила "Громада Приірпіння".

"Обшуки пов'язані з виїмкою документів декількох забудовників. Ці документи стосуються пайової участі. Ці забудовники пов'язані з ексмером Ірпеня Володимиром Карплюком. Правоохоронці зверталися по ці документи й отримали відмову від влади. Саме тому почався обшук", - розповіло джерело видання.

В.о. мера Ірпеня Анастасія Попсуй у фейсбуке підтвердила факт обшуків.

Вона заявила, що їх замовили "горе-забудовники", які нібито не заплатили пайову участь у бюджет і замість цього "найняли" поліцію і прокуратуру для обшуків.

Вона також пригрозила, що "виконавці обшуку вже найближчим часом будуть ходити на допити".

Нагадаємо, що Володимир Карплюк балотувався до Верховної Ради, але програв вибори кандидату від "Слуги народу" Олександру Горобцю (заступник гендиректора забудовника "Сфера житлобуд").

Карплюка в грудні 2017 року звинуватили в створенні злочинного угруповання. Йому інкримінують кримінальні злочини, передбачені ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 4 ст. 28 та ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном, вчинене у складі злочинної організації), ч. 4 ст. 28 та ч. 1 ст. 205 (фіктивне підприємництво, вчинене у складі злочинної організації), ч. 4 ст. 28 та ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, вчинене в складі злочинної організації), ч. 4 ст. 28 та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення, вчинене в складі злочинної організації) Кримінального кодексу.

Крім того, в серпні 2017 року його звинуватили в порушенні правил безпеки під час будівництва (ч. 2 ст. 272 Кримінального кодексу), яке призвело до загибелі людини. Воно стосується аварії гусеничного крана в 2011 році, стріла якого впала на робітників.

У липні 2019 роки йому збиралися повідомити ще одну підозру, але поки що цього не сталося.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram