ГоловнаПолітика

Україна повинна готуватися до агресії РФ, як Японія до цунамі, - помічник Богдана

Збройний конфлікт з Росією можливий, заявив Іван Апаршин.

Україна повинна готуватися до агресії РФ, як Японія до цунамі, - помічник Богдана
Иван Апаршин
Фото: Макс Левин

"Збройні сили України і країна загалом на сьогодні повинні готуватися до можливої агресії", - заявив під час круглого столу в Інституті Горшеніна Іван Апаршин, помічник керівника Офісу президента України.

"Я не кажу про рівень цієї агресії, її масштаби, але до неї треба готуватися. І це нормально. Японія ж готується до цунамі. Вони не знають, коли це цунамі буде, які його розміри. Японія завжди готується для того, щоб наслідки цунамі були найменшими. На сьогоднішній день Україна - це та ж Японія, яка готується до цунамі", - зазначив помічник керівника Офісу президента України.

"Як експерти з планування ми завжди беремо до уваги найбільш можливий рівень загрози, з максимальними негативними наслідками для України", - запевнив експерт.

"Як експерт, маючи відповідні цифри, документи, аналіз, я стверджую, що в найближчій або, можливо, в середньостроковій перспективі збройний конфлікт з Росією - є ймовірним", - заявив Іван Апаршин, підкресливши при цьому, що це його експертна думка, а не позиція Офісу президента України.

При цьому він зазначив, що аналіз даних показав імовірність конфлікту з Росією ще десятиліття тому, і про це були повідомлені РНБО, Генштаб і перші особи держави.

Круглий стіл "Ключові військові виклики для України і можливості реагування держави" відбувся 7 серпня 2019 року в Києві, в Інституті Горшеніна. Організатори круглого столу - Інститут Горшеніна, Український інститут досліджень безпеки (УІДБ).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram