ГоловнаПолітика

У відповідь на петицію про звільнення Богдана Зеленський заявив, що вже звільнив його з посади голови АП

20 червня Зеленський створив Офіс президента замість Адміністрації і звільнив Богдана з посади голови АП.

У відповідь на петицію про звільнення Богдана Зеленський заявив, що вже звільнив його з посади голови АП
Владимир Зеленский и Андрей Богдан
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський відповів на петицію про звільнення голови Офісу президента Андрія Богдана, зазначивши, що вже звільнив його з посади голови Адміністрації президента.

Про це йдеться у відповіді Зеленського.

Петиція про звільнення Богдана була зареєстрована через два дні після його призначення головою Адміністрації - 23 травня. "Звільнити Богдана Андрія Йосиповича з посади голови Адміністрації президента України", - йшлося в ній.

27 липня петиція набрала необхідні для розгляду президентом 25 тис. голосів.

6 серпня Зеленський відповів на петицію. "Указом Президента України від 25 червня 2019 №434 А. Богдан звільнений з посади голови Адміністрації президента України", - йдеться у відповіді.

Нагадаємо, 21 травня президент Зеленський підписав указ про призначення Андрія Богдана на посаду голови АП, що порушило норми закону "Про очищення влади". За відкритою інформацією, Богдан раніше обіймав посаду уповноваженого уряду з питань антикорупційної політики в уряді Миколи Азарова - з березня 2010 по лютий 2011 року, а також з липня 2013 року по березень 2014 року. Вдруге Богдана звільнив уже прем'єр Арсеній Яценюк.

20 червня Зеленський створив Офіс президента замість Адміністрації президента, а 25 червня звільнив Богдана з посади голови АП і перепризначив усе керівництво Адміністрації на аналогічні посади в ОП.

Адміністрація президента України була створена 1991 року президентом Леонідом Кравчуком. Третій президент Віктор Ющенко наступного дня після вступу на посаду перейменував АП у Секретаріат президента. Четвертий президент Віктор Янукович одразу після інавгурації повернув назву АП.

Увечері 31 липня низка авторитетних ЗМІ з посиланням на свої джерела повідомили, що Богдан написав заяву про відставку. При цьому було опубліковано нібито фото цієї заяви, де йдеться про "звільнення за власним бажанням з моменту бажання". Офіційного підтвердження цієї інформації не було до ранку 1 серпня. Навпаки, заступник голови ОП Руслан Рябошапка спростовував відставку Богдана.

Наступного дня президент підтвердив, що така заява є, але, як виявилося, про відставку не йдеться. Такі заяви нібито написали всі члени команди Зеленського, оскільки "не тримаються за свої крісла".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram