ГоловнаПолітика

Рябошапка назвав непотрібною військову прокуратуру

Прокуратуру слід переорієнтувати на захист людей, а не "кришування злочинності".

Рябошапка назвав непотрібною військову прокуратуру
Фото: Макс Левин

Заступник голови Офісу президента Руслан Рябошапка заявив, що необхідності в існуванні військової прокуратури та юстиції немає. Про це він розповів в інтерв'ю "24 каналу".

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос каже, що потрібна не тільки військова прокуратура, а й військові суди, і військова юстиція. Однак Рябошапка заявив, що завжди виступав опонентом цієї ідеї.

"Не думаю, що в цьому є крайня необхідність. Думаю, що військова прокуратура буде однією з систем, яка підлягатиме змінам. Моя позиція в тому, що я не бачу необхідності в існуванні військової прокуратури", - сказав він.

Рябошапка також зазначив, що прокуратуру загалом слід переорієнтувати на абсолютно інші завдання - на захист людей, а не "кришування злочинності".

"Процес буде дуже важкий і це саме той сектор, де ми очікуємо дуже великого опору. Але думаю, що ми впораємося з цим", - підкреслив заступник голови ОП. За його словами, плануються зміни в роботі генпрокурора та його офісу, оновлення всіх органів прокуратури: і обласних, і місцевих, а також створення певного механізму з відбору прокурорів до місцевих прокуратур.

Рябошапка зазначив, що команда президента хотіла би бачити на цих посадах більше людей, які не мають прокурорського досвіду.

На запитання, чи бачить заступник голови ОП себе на посаді генпрокурора, він відповів, що це не дуже скромне питання, проте він не відчуває ніякого дискомфорту в тому, що йому доведеться робити на цій посаді.

Нагадаємо, наприкінці липня Володимир Зеленський заявив, що Руслана Рябошапку розглядають як одного з кандидатів на посаду генерального прокурора України. Сам заступник голови ОП розцінив свої шанси 50 на 50, проте підтримав ідею президента призначити його генпрокурором.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram