ГоловнаПолітика

Партія Порошенка вважає безперспективною "мальдівську" справу ДБР

"Портнова і «хлопчиків за викликом» з ДБР очікує розчарування".

Партія Порошенка вважає безперспективною "мальдівську" справу ДБР
Фото: EPA/UPG

Партія "Європейська солідарність" заявила, що колишній президент Петро Порошенко не порушував законодавство, перетинаючи кордон під час поїздки на Мальдіви на початку 2018 року.

Про це йдеться в коментарі "ЄС" у зв'язку з новою кримінальною справою Державного бюро розслідувань стосовно Порошенка.

"У всіх випадках, коли Петро Порошенко перетинав державний кордон, він робив це відповідно до закону. Це так само стосується і вильоту на Мальдіви на початку 2018 року. Андрія Портнова і його «хлопчиків за викликом» з Державного бюро розслідувань, яке цей відомий соратник Януковича отримав у концесію від нової влади, очікує велике розчарування. «Підроблені документи» існують тільки в їхній хворобливій уяві. Як і всі інші фейки, покладені в основу численних «розслідувань», які штампує їх загальний конвеєр", - сказано в заяві.

В "Євросолідарності" також прокоментували заяву Портнова про те, що проти Порошенка порушили справу в Панамі.

"У Порошенка немає компаній у цій країні. Водночас стаття 385 кримінального кодексу Панами передбачає відповідальність за брехню під присягою - саме для таких, як Портнов", - сказано в заяві.

Нагадаємо, на початку 2018 року Порошенко провів коротку відпустку з сім'єю на Мальдівських островах.

Журналісти програми "Схеми" з'ясували, що Порошенко вилетів з Києва 1 січня на літаку бізнес-класу Falcon 7X приватної турецької авіакомпанії Setair. Згідно з документами, у ньому летіла не сім'я президента, а люди з абсолютно іншими іменами.

У лютому 2018 року на пресконференції Порошенко заявив, що літав у відпустку на Мальдіви "під своїм прізвищем, за своїм паспортом, з відповідною реєстрацією у прикордонників". 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram