ГоловнаПолітика

Волкер надіслав запит на зустріч із Сурковим наприкінці серпня в Москві

Консультації з цього питання тривають.

Волкер надіслав запит на зустріч із Сурковим наприкінці серпня в Москві
Фото: Газета.ру, Радио Свобода

Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер просить помічника президента Росії Владислава Суркова про зустріч наприкінці серпня в Москві.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

"Спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер укотре надіслав запит на зустріч із помічником президента РФ Владиславом Сурковим", - ідеться в повідомленні з посиланням на слова директора Центру політичної кон'юнктури Олексія Чеснакова.

Відзначають, що Волкер просить про зустріч наприкінці серпня в Москві.

"Я поки що не знаю про реакцію Суркова на цю пропозицію, консультації тривають", - зазначив Чеснаков.

Нагадаємо, в листопаді минулого року Волкер повідомив, що має намір зустрітися з Сурковим. Він розповів, що влітку і на початку осені листувався з помічником російського президента, щоб зрозуміти, чи є зміни в позиції Росії щодо введення миротворчої місії ООН на Донбас, однак, за його словами, позиція РФ не змінилася. Волкер скасував заплановану на грудень зустріч із Сурковим через захоплення Росією українських моряків у районі Керченської протоки.

Остання зустріч Волкера і Суркова відбулася в Дубаї наприкінці січня минулого року. На ній сторони також намагалися домовитися про формат миротворчої місії для Донбасу. За підсумками зустрічі голова МЗС України Павло Клімкін заявив, що на ній не було досягнуто ніякого результату.

До цього Сурков і Волкер зустрічалися один раз у Мінську (серпень 2017 року) і двічі в Белграді (жовтень і листопад 2017 року). Після дубайської зустрічі прессекретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що переговори Волкера і Суркова "поставлені на паузу". Останнім часом контакти Волкера і Суркова відбувалися у вигляді листування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram