ГоловнаПолітика

Шевченківський суд призначив експертизу висловлювань голови "ОПЗЖ" Медведчука

У російських виступах політика експерти шукатимуть ознаки закликів до сепаратизму.

Шевченківський суд призначив експертизу висловлювань голови "ОПЗЖ" Медведчука
Виктор Медведчук
Фото: Lb.ua

Шевченківський районний суд Києва призначив лінгвістичну експертизу виступів лідера партії "ОП За життя" Віктора Медведчука в Росії для виявлення ознак сепаратизму. Рішення суду було прийнято 2 серпня, пише агентство "Українські новини".

Клопотання подав до суду слідчий Служби безпеки України, яка з 5 лютого поточного року розслідує кримінальне провадження про можливий сепаратизм і державну зраду Медведчука.

Досудове розслідування встановило, що 18 липня в Санкт-Петербурзі Медведчук і голова політради партії "ОПЗЖ" Юрій Бойко провели пресконференцію. Відеозапис конференції спрямовано на експертизу.

Експерти повинні встановити, чи містяться в тексті виступу Медведчука публічні заклики до вчинення умисних дій з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни кордонів території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, в тому числі поєднані з розпалюванням національної або релігійної ворожнечі.

Нагадаємо, раніше СБУ почала розслідувати поїздку Медведчука, Бойка і ще трьох депутатів "ОПЗЖ" у Москву 10 липня, коли українські політики зустрілися з представниками уряду РФ і партії "Единая Россия".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram