ГоловнаПолітика

Зеленський наполягає, що не користувався послугами американських лобістів

"Нікому ні копійки не платив, і цього не може бути ніколи".

Зеленський наполягає, що не користувався послугами американських лобістів
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський наполягає, що не користувався послугами американських лобістів.

Про це пише "Інтерфакс-Україна".

"Я ніколи ніким не користувався, мені не потрібне лобі: ви знаєте прекрасно, яка довіра до мене людей... Я ніколи не зустрічався ні з одним лобістом, ні з одним посередником, нікого про це не просив... Я цього не робив, мені це не потрібно, я нікому ні копійки не платив, і цього не може бути ніколи", - сказав Зеленський журналістам у суботу в Трускавці.

Нагадаємо, раніше цього тижня американська лобістська компанія Signal Group Consulting, LLC опублікувала звіт про роботу, яку вона виконала на користь Володимира Зеленського у Вашингтоні в період між 3 квітня і 21 травня 2019 року.

Згідно з документами, поданими в Міністерство юстиції США, компанія отримала за свої послуги гонорар $60 тис. і відшкодування витрат в розмірі $9,371 тис.

Послуги надавалися між першим і другим туром президентських виборів в Україні. Тоді команда Зеленського категорично заперечувала існування такого контракту.

Угоду під реєстраційним номером 6661 підписали 3 квітня 2019 року. У додатках А і В вказані сторони контракту: Signal Group Consulting, LLC і "Володимир Зеленський - "Слуга народу", за посередництва Маркуса Коена". Маркус Коен вказав свою адресу так: Київ, Велика Васильківська, 72, Торговий центр "Олімпійський", 2 поверх. Мета угоди: підняти "імідж" Володимира Зеленського - "Слуги народу".

21 травня 2019 року контракт офіційно був закритий.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram