ГоловнаПолітика

Зеленський запропонував скасувати візи для країн, чиї жителі приїжджають в Україну на лікування

Президент приїхав до Трускавця на нараду з медичного туризму та випускний депутатів від "Слуги народу".

Зеленський запропонував скасувати візи для країн, чиї жителі приїжджають в Україну на лікування
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський запропонував скласти перелік країн, з якими варто було б скасувати візовий режим для розвитку медичного туризму в Україні. Про це глава держави заявив на нараді з питань розвитку медичного туризму в Трускавці, де він перебуває з робочою поїздкою, повідомляє Укрінформ.

У нараді взяли участь голова Офісу президента Андрій Богдан, заступник голови ОП Олексій Гончарук та голова Львівської облдержадміністрації Маркіян Мальський.

"Ми можемо скласти перелік країн, громадяни яких часто приїжджають в Україну на лікування, для того, щоб скасувати для них візовий режим, і звернутися в Міністерство закордонних справ [розглянути це питання]. Особливо це стосується тих країн, громадяни яких зазвичай сюди приїжджають на лікування та оздоровлення і відчувають ці перешкоди в перетині кордону", - сказав Зеленський.

За його словами, сьогодні з України на лікування за кордон їде втричі більше людей, ніж приїжджає в Україну, тому "питання розвитку медичного туризму дуже актуальне".

Голова Львівської облдержадміністрації Маркіян Мальський під час наради розповів, що в області розташовані сім бальнеологічних курортів, понад 200 джерел мінеральної води різних типів.

За його словами, регіон має потенціал розвитку пластичної хірургії, стоматології, санаторно-курортного та реабілітаційного лікування, офтальмології та у сфері репродуктивного здоров'я.

"Середній чек іноземного туриста, який залишає його в Україні, становить 2-2,5 тисячі доларів за курс лікування. Це немало", - сказав голова Львівської ОДА.

Він також розповів, що раніше більшість іноземних туристів, які приїжджали на оздоровлення в Україну, були громадянами Росії, але зараз ситуація "кардинально змінилася".

Нагадаємо, 29 липня у Трускавці стартував семиденний інтенсив для обраних депутатів від партії "Слуга народу", темою якого є "Побудова особистої стратегії депутата". Наприкінці курсу майбутні нардепи отримають на руки чотири документи: особисту стратегію, пропозиції впровадження політики, перелік законодавчих ініціатив, покликаних зробити політику ефективною, і план такого впровадження.

Раніше місцеві ЗМІ повідомляли, що Зеленський приїде до депутатів на випускний.

Офіційною метою візиту Зеленського до Трускавця назвали нараду щодо розвитку медичного туризму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram