ГоловнаПолітика

Працівникам дільниці на окрузі Балоги повідомили про підозру за видачу бюлетенів на імена осіб, які перебувають за кордоном

Однак перерахунку голосів на окрузі не буде.

Працівникам дільниці на окрузі Балоги повідомили про підозру за видачу бюлетенів на імена осіб, які перебувають за кордоном
Фото: EPA/UPG

За погодженням прокуратури Закарпатської області правоохоронці повідомили про підозру п'ятьом членам дільничної виборчої комісії в 69-му одномандатному виборчому окрузі з центром у Мукачеві, які незаконно видали бюлетені для голосування за осіб, які фактично перебували за кордоном.

Про це повідомляють на сайті облпрокуратури.

"У рамках досудового розслідування встановлено, що підозрювані, будучи членами ДВК одномандатного виборчого округу № 69, ... діючи за попередньою змовою, видали бюлетені для голосування особам, які не мали права на їх отримання. Всього таким чином було видано більш ніж 90 бюлетенів особам, які в день проведення позачергових виборів до Верховної Ради перебували за кордоном", - йдеться в повідомленні.

Дії підозрюваних кваліфіковані за ч. 2 ст. 158-1 Кримінального кодексу, тобто - надання виборчих бюлетенів особам, які не мають права на їх отримання, вчинене членом виборчої комісії, за попередньою змовою групою осіб.

Триває подальше досудове розслідування.

При цьому раніше, 31 липня, суд відмовив у перерахунку голосів на цьому окрузі, повідомляють на сайті організації ОПОРА.

Закарпатський окружний адмінсуд відмовив кандидату Едгару Токарю ("Слуга народу") в задоволенні його позову в частині перерахунку голосів на шести виборчих дільницях округу №69 (центр - Мукачево). Разом з тим суд частково задовольнив позов кандидата, а саме - визнав протокольне рішення №3 від 23 липня протиправним і скасував його. Власне цим протокольним рішенням ОВК 23 липня відмовив у задоволенні заяви кандидата Токаря в перерахунку голосів на певних ДВК округу. Також суд зобов'язав окружну виборчу комісію знову розглянути скаргу кандидата Токаря з приводу зафіксованих його спостерігачами порушень", - ідеться в повідомленні.

Нагадаємо, на на окрузі №69 переміг Віктор Балога, за нього проголосували 35,81% виборців (21 265 голосів). Кандидат від "Слуги народу" Токар став другим з результатом 34,47% (20 467 голосів). Окружна виборча комісія прийняла рішення про перерахунок голосів на підставі заяв обох кандидатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram