ГоловнаПолітика

Зеленський зажадав від Іванчука 175 млн гривень (оновлено)

"Ви ж стали депутатом? Ви даремно сюди прийшли".

Зеленський зажадав від Іванчука 175 млн гривень (оновлено)
Фото: Макс Требухов

Президент Володимир Зеленський зажадав від депутата Андрія Іванчука виділити 175 млн гривень на будівництво дороги до села Космач у Косівському районі.

Це сталося на нараді в Івано-Франківській ОДА.

"Я тут бачу пана Іванчука. Ви ж стали депутатом, я чув? Ви даремно сюди прийшли. Ви ж тут народилися, ви ж з Коломиї? 175 мільйонів гривень є?" - сказав Зеленський.

"Що ви до цього бюджету? Ви вже від нього відрізані, ви ж в курсі. Інші люди прийшли. 175 мільйонів, можете допомогти? Просто таке чоловіче питання. У нас немає такого бюджету, щоб побудувати зараз усі дороги, але ми хочемо допомогти людям. Ви мажоритарник, вас переобрали. Можете знайти 175 мільйонів, допомогти їм?" - запитав Зеленський.

Він додав, що може назвати прізвища людей, з якими знайомий Іванчук і в яких такі гроші є "на сніданок, на обід і на вечерю".

"Якщо ви мене обдурите - я дам усі ваші адреси і телефони жителям цього містечка, вони до вас прийдуть. Не приїдуть, бо доріг немає", - сказав він.

"Питання вирішили", - підсумував він і запропонував новому губернатору Денису Шмигалю шукати гроші на решту доріг в інших мажоритарників.

Оновлення. Зеленський прийшов у коментарі у Фейбуці Іванчука, який спробував відмовитися від нав'язаного йому зобов'язання на 175 млн гривень.

У коментарі руху ЧЕСНО нардеп Андрій Іванчук пояснив, що не давав Президенту обіцянку робити дорогу на приватні гроші, а мав на увазі, що допомагатиме своєму колезі порадами.

"Я вирішував аналогічні проблеми на своєму окрузі, то і йому допоможу. Треба зробити проект, під нього кошторис, зрозуміти, яка сума, визначити вузькі місця", - пояснив Іванчук.

Президент Зеленський в коментарі підкреслив, що Іванчук пообіцяв фінансувати ремонт дороги.

"Ні, пане Іванчук, ви пообіцяли, тому фінансуйте", - написав глава держави.

Нагадаємо, Іванчук виграв вибори як самовисуванець у депутати Ради в окрузі №88 в Івано-Франківській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram