ГоловнаПолітика

Бекіров написав заяву про намір почати голодування

Стан здоров'я політв'язня залишається "стабільно поганим".

Бекіров написав заяву про намір почати голодування
Эдем Бекиров
Фото: Радио Свобода

Важкохворий політв'язень Едем Бекіров 31 липня написав заяву про свій намір почати голодування і відмовитися від прийому ліків у разі його етапування в Красноперекопськ.

Про це повідомляє Крим.Реалії.

"Центральний районний суд Сімферополя виніс постанову про скерування моєї кримінальної справи в Красноперекопський районний суд. Транспортування в Красноперекопськ і утримання в ІТТ та щоденні доставки в суд дорівнюють для мене болісній смерті. Я усвідомлюю, що з моїми захворюваннями я не витримаю цих переїздів і утримань в ІТТ. Тому безболіснішою буде голодна смерть в СІЗО №1 Сімферополя. У зв'язку з чим я офіційно заявляю, що у разі спроби транспортування в Красноперекопськ, я оголошую голодування", - йдеться в заяві.

За словами адвоката Олексія Ладена, після 2 серпня Верховний суд Криму розгляне апеляційну скаргу захисту на рішення районного суду Сімферополя скерувати кримінальну справу Бекірова в Красноперекопський районний суд.

Ладен також пояснив, що стан здоров'я його підзахисного залишається "стабільно поганим".

Раніше повідомлялося, що Едем Бекіров десять днів не вставав з ліжка через защемлення нерва в хребті.

Нагадаємо, житель селища Новоолексіївка Херсонської області Едем Бекіров був затриманий російськими окупантами на в'їзді в Крим вранці 12 грудня 2018 року. Він прямував до Криму для відвідування 78-річної матері та родичів. Пізніше його доставили в будівлю ФСБ Росії в окупованому Сімферополі. Підконтрольний Кремлю "Київський районний суд" Сімферополя заарештував Бекірова.

11 червня 2019 року Європейський суд з прав людини зобов'язав окупаційну владу Криму перевести політв'язня Бекірова в лікарню, але окупаційна влада Криму обмежилися переведенням його в медчастину СІЗО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram