ГоловнаПолітика

Суддя Вовк вважає, що справа проти нього - це помста НАБУ

Вовк вважає, що у Ситника є особистий інтерес у дискредитації суддів ОАСК.

Суддя Вовк вважає, що справа проти нього - це помста НАБУ
Павел Вовк
Фото: Павло Вовк / Facebook

Голова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк переконаний, що справу проти нього відкрито через помсту з боку керівника Національного антикорупційного бюро Артема Ситника.

Про це він повідомив у Фейсбуці.

"Справа проти мене - політична. Я переконаний, що окрім аргументів, які я і мій захист вже озвучили, це ще й особиста помста директора НАБУ Ситника за рішення ОАСК, яке встановило його протиправне втручання у вибори президента США. Нагадаю, що цю справу по суті розглядав саме ОАСК і виніс рішення в грудні 2018 року. Відповідачем, зокрема, був Ситник. ОАСК встановив, що Ситник як керівник антикорупційного відомства перевищив свої посадові повноваження, грубо порушив законодавство України, в результаті чого став інструментом зовнішньополітичних процесів і втрутився у формування зовнішньої політики України. А взагалі мова йде про справу щодо розголошення інформації слідства, саботажу виборчої кампанії іншої держави та багато іншого", - написав Вовк.

Він також припустив, що у Ситника є особистий інтерес в дискредитації суддів ОАСК.

"ОАСК як незалежний суд встановив: з боку Ситника було перевищення повноважень і втручання у вибори в США. І це завдало шкоди інтересам держави Україна. На підтвердження моїх слів додам, що президент США [Дональд] Трамп публічно висловлювався, що офіційний Київ намагався саботувати його виборчу кампанію і вимагав від тодішньої української влади негайно розслідувати факти протиправних дій Ситника. Не сумніваюся, що ці вимоги актуальні і сьогодні. Отже, Ситник персонально зацікавлений в тому, щоб дискредитувати суддів ОАСК і уникнути відповідальності за свої протиправні дії", - додав Вовк.

Нагадаємо, Вовку і низці суддів ОАСК підготували підозру за звинуваченням у втручанні в діяльність держорганів. За версією слідства, голова суду зі своїми колегами саботували кваліфікаційне оцінювання шляхом призначення лояльних членів ВККСУ, залякування інших та іншими методами.

ОАСК вважає обшуки розправою, а Вовк заявив, що нинішнє керівництво країни не має стосунку до обшуків.

У 2017 році співробітники НАБУ приходили з обшуком до Вовка і винесли з його кабінету системний блок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram