ГоловнаПолітика

САП оскаржила виправдувальний вирок Труханову у справі одеського "Краяна"

Прокурори знайшли достатньо підстав для його скасування.

САП оскаржила виправдувальний вирок Труханову у справі одеського "Краяна"
Геннадий Труханов

Спеціалізована антикорупційна прокуратура оскаржила виправдувальний вирок меру Одеси Геннадію Труханову.

Про це повідомила у фейсбуці пресслужба САП.

"У середу, 31 липня, заступником генерального прокурора - керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назаром Холодницьким подано апеляційну скаргу на виправдувальний вирок Малиновського районного суду м.Одеси від 04.07.2019, яким чинний Одеський міський голова та інші співучасники були визнані невинними в скоєнні інкримінованих злочинів у заволодінні коштами бюджету на суму понад 92 млн гривень у результаті реалізації схеми придбання у власність приміщення адмінкорпусу колишнього заводу "Краян" за ціною вдвічі вищою", - йдеться в повідомленні.

САП вважає, що після аналізу змісту вироку було встановлено достатньо підстав для його скасування. Зокрема, йдеться про неповноту судового розгляду, невідповідність висновків суду фактичним обставинам та істотне порушення вимог кримінального процесуального закону.

Також прокуратура зазначає, що суд не ухвалив рішення з приводу провадження стосовно юридичної особи - ТОВ "Девелопмент Еліт", що є обов'язковим у разі ухвалення виправдувального вироку. 

Нагадаємо, 9 липня Малиновський районний суд Одеси виправдав Труханова, обвинуваченого в заволодінні 92,7 млн гривень коштів місцевого бюджету під час купівлі будівлі заводу "Краян". Аналогічний вердикт суду ухвалено стосовно заступника мера Одеси Павла Вугельмана й інших обвинувачених: Олексія Спектора, Василя Шкрябая, Володимира Радіонова, Петра Загодиренка, Ігоря Кравченка і Галини Богданової. Суд також скасував запобіжний захід, що діє стосовно підсудних.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просила для Труханова 12 років позбавлення волі. Після ухвалення виправдувального вироку в САП заявили, що оскаржать його.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram