ГоловнаПолітика

Бекіров має намір почати голодування, якщо кримінальну справу перенесуть у Красноперекопськ

Стан політв'язня стабільно критичний.

Бекіров має намір почати голодування, якщо кримінальну справу перенесуть у Красноперекопськ
Эдем Бекиров
Фото: UATV

Тяжко хворий політв'язень Едем Бекіров заявив про намір голодувати, якщо кримінальну справу перенесуть у Красноперекопськ.

Про це повідомив адвокат політв'язня кримськотатарського активіста Іслям Веліляєв.

На своїй сторінці у фейсбуці адвокат повідомив, що 30 липня відвідав Бекірова в СІЗО м. Сімферополь.

"Як і раніше, стан його здоров'я міг бути ліпшим. Можна охарактеризувати як стабільно критичний. За словами Едем-аги, рівень цукру в крові на цей момент на позначці 12-16 ммоль. Після прийому їжі цукор піднімається до 20-22 ммоль. Тиск на рівні 160 на 100. Мучають часті головні болі. Протягом 10 днів не міг підвестися з нар через защемлення нерва і сильний біль у спині. Болить серце, мучить задишка і ядуха. Відчуття нестачі свіжого повітря", - написав Веліляєв.

Зважаючи на ці обставини, Бекіров має намір оголосити голодування, якщо кримінальну справу для розгляду по суті перенесуть у м. Красноперекопськ, так як він не витримає такого тривалого етапу, повідомив адвокат.

Нагадаємо, жителя селища Новоолексіївка Херсонської області Едема Бекірова затримали російські окупанти на в'їзді в Крим вранці 12 грудня 2018 року. Він прямував до Криму відвідати 78-річну матір і родичів. Пізніше його доставили в будівлю ФСБ Росії в окупованому Сімферополі. Підконтрольний Кремлю "Київський районний суд" Сімферополя заарештував Бекірова.

11 червня 2019 року Європейський суд з прав людини зобов'язав окупаційну владу Криму перевести політв'язня Бекірова в лікарню, але окупаційна влада Криму обмежилися переведенням його в медчастину СІЗО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram