ГоловнаПолітика

Бойовики "ДНР" Цемах і Купріян будуть свідчити у справі МН17, - прокуратура

Бойовики свідчитимуть у голландському суді по відеозв'язку.

Бойовики "ДНР" Цемах і Купріян будуть свідчити у справі МН17, - прокуратура
Фото: twitter.com/666_mancer

Прокуратура заявляє, що "колишній начальник ПВО" Слов'янської бригади бойовиків "ДНР" Володимир Цемах і ексначальник штабу "ДНР" Дмитро Купріян, який вийшов на волю, будуть свідчити по відеозв'язку для голландського суду в справі про катастрофу літака Malaysia Airlines.

Про це журналістам сказав прокурор Олег Пересада в Київському апеляційному суді, передає агентство "Українські новини".

У вівторок, 30 липня, суд має намір розглянути апеляцію на арешт Цемаха. Прокурор підтвердив, що "ексначальник ППО" буде свідком у голландському суді. За словами прокурора, процедура надання свідчень визначена в міждержавній угоді між Україною і Нідерландами.

"Це буде по відеозв'язку. Так прописано в цій угоді", - підкреслив Пересада.

За словами прокурора, Купріян також буде свідком у процесі про збиття літака, а не обвинуваченим. На запитання про те, де зараз перебуває Купріян, прокурор відповідати відмовився.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що колишній "начальник служби тилу" бойовиків Дмитро Купріян вийшов на волю за "законом Савченко". За даними СБУ, саме Купріян організував викрадення трейлера для перевезення зенітного ракетного комплексу "Бук", з якого 17 липня було збито пасажирський літак рейсу МН17 Malaysia Airlines.

Наприкінці червня СБУ затримала в Донецькій області колишнього начальника ППО "Слов'янської бригади" "ДНР" Володимира Цемаха, матеріали його справи засекречені.

Суд почне розглядати справу про катастрофу малайзійського "боїнга" 9 березня 2020 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram