ГоловнаПолітика

Кличко назвав заяви Богдана "байками зі склепу"

"Усі свої "страшилки", пане Богдан, передавайте в правоохоронні органи".

Кличко назвав заяви Богдана "байками зі склепу"
Виталий Кличко
Фото: facebook/Кличко - мер

Мер Києва Віталій Кличко назвав інформацію, озвучену на пресконференції керівником Офісу президента Андрієм Богданом, "підбіркою пліток і маніпулятивних домислів".

Про це повідомляють на офіційному сайті Кличка.

"Коли такі речі говорить керівник Офісу президента - це виглядає щонайменше дивно і некомпетентно. Ця пресконференція нагадувала "байки зі склепу" - добірка пліток, маніпулятивних домислів і нічого більше, - заявив Кличко.

"Усі свої, як ви думаєте, "страшилки", пане Богдан, передавайте в правоохоронні органи. І не ганьбіться подібними "інформаційними виступами"! Ви ще й законами і Конституцією маніпулюєте", - додав мер.

Він також заявив, що кияни обирають владу, на яку покладають відповідальність за все, що відбувається в місті.

"А намагання розділити посади мера і голови КМДА є спробою позбавити суспільство права впливати на процеси управління столицею і наступом на місцеве самоврядування", - додав Кличко.

Нагадаємо, сьогодні, 30 липня, Богдан заявив на пресконференції, що йому пропонували $20 млн за те, щоб Віталій Кличко залишився головою КМДА. Раніше голова ОП пригрозив Кличкові відокремленням посад мера Києва і голови КМДА.

Голова КМДА має реальну виконавчу владу в Києві, тоді як мер займається міськрадою і виконує представницькі функції.

У 2003 році Конституційний Суд вирішив, що Київська міськадміністрація паралельно виконує функції виконавчого органу Київради та місцевого органу виконавчої влади і тому її має очолювати лише особа, яка була обрана київським міським головою.

Однак коли президентом став Віктор Янукович, підконтрольна "регіоналам" парламентська більшість проголосувала за надання йому права призначати головою КМДА будь-кого на свій розсуд, а не ту людину, за яку голосували кияни. В результаті цього в листопаді 2010 року тодішнього мера Леоніда Черновецького на посаді голови міськадміністрації змінив Олександр Попов, а Партія регіонів отримала реальну владу в місті.

У травні 2014-го мером Києва було обрано Віталія Кличка, і новий президент Петро Порошенко після вступу на посаду відразу призначив його головою КМДА. Це було частиною знаменитих віденських угод.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram