ГоловнаПолітика

Ніхто не змушуватиме депутатів у Раді натискати кнопки, - заступник голови ОП

"Ми хочемо, щоб у нас всередині команди були максимальні дискусії, до втрати пульсу".

Ніхто не змушуватиме депутатів у Раді натискати кнопки, - заступник голови ОП
Кирилл Тимошенко
Фото: facebook.com/kirill.timoshenko

Заступник голови Офісу президента Володимира Зеленського Кирило Тимошенко вважає, що, незважаючи на те, що в команди президента буде більшість у парламенті, "диктатури" у Верховній Раді не буде.

Про це він розповів в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Дивіться, ніхто не буде змушувати депутатів у Верховній Раді натискати кнопки. Ми хочемо, щоб у нас всередині команди були максимальні дискусії, до втрати пульсу. Але перед виходом у сесійний зал парламенту ми повинні домовитися, як будемо голосувати. Ніхто нікого не збирається переламувати. Завжди буде якийсь відсоток тих, хто проти того чи іншого рішення. Але ми хочемо, щоб ця дискусія не виходила назовні, вона повинна бути всередині команди", - сказав Тимошенко.

На його думку, підготовка законопроєкту - це "не тільки однопартійна історія", це - розмова з тими, хто буде проти того чи іншого рішення.

"Звісно, ніхто не приховує, що двигун усього цього - президент. Але я думаю, що і за кроками Верховної Ради буде видно, що ніхто не збирається влаштовувати диктатуру", - зазначив Тимошенко.

Він також розповів, що під час формування Кабінету Міністрів деякі люди з Офісу президента підуть у виконавчу владу.

"Так, підуть. Але, думаю, таких буде небагато. Те ж саме стосується і списку партії "Слуга народу"... Є великий кадровий голод. Але це також питання фінансів. Потрібно людям пояснювати: якщо ми хочемо, щоб не крали, потрібні інші зарплати. Тому що на місцях, на топпосадах не можуть працювати люди за 15-20 тис. гривень, коли фахівці такого ж класу в приватній компанії отримують 20, 30, 40 тис. доларів", - додав заступник голови ОП.

Нагадаємо, раніше представник президента в Кабінеті Міністрів Андрій Герус заявив, що коаліція в новому парламенті вже є, і вона забере всі міністерські крісла.

За даними опрацювання електронних протоколів голосування на виборах у Раду, партія "Слуга народу" отримає в парламенті 254 голоси

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram