ГоловнаПолітика

НАЗК виявило неправдиві дані в деклараціях Кононенка і Філатова

Нардеп не задекларував майже 7,6 млн грн, а мер Дніпра - понад 1 млн грн.

НАЗК виявило неправдиві дані в деклараціях Кононенка і Філатова
Фото: actual.today

Національне агентство щодо запобігання корупції за результатами повних перевірок декларацій виявило декларування недостовірної інформації в деклараціях народного депутата VIII скликання Ігоря Кононенка і мера Дніпра Бориса Філатова.

Про це повідомляє пресслужба НАЗК.

Ознаки несправжньої інформації відомство виявило в виправленій декларації Кононенка за 2015 рік. Він вказав недостовірні відомості про кількість та номінальну вартість акцій трьох акціонерних товариств, зареєстрованих на території України, і двох іноземних компаній, які належали йому за правом власності.

Також нардеп не задекларував отриманий дохід члена сім'ї - невістки.

Таким чином загальна сума недостовірних відомостей у декларації нардепа 2015 року становить майже 7,6 млн грн.

Щодо Філатова в НАЗК повідомили, що той не вказав в деклараціях за 2016 і 2017 роки земельну ділянку, мотоцикл і судно, що належать главі Дніпра за правом власності, земельну ділянку, що належить йому за правом оренди, а також будинок дружини.

Крім того, мер Дніпра вказав недостовірні відомості про джерело і розмір власного доходу і доходу дружини. Загальна сума недостовірних відомостей у деклараціях за 2016 і 2017 роки становить понад 485 тис. грн і 519 тис. грн ($19 тис. і 20 тис.) відповідно.

Також повідомляється, що НАЗК виявило недостовірну інформацію в деклараціях колишнього заступника міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Діденка, судді Вишгородського районного суду Київської області Людмили Толкачової, першого заступника голови Бориспільської райдержадміністрації Київської області Руслана Садовського і глави Заставнівської районної ради Чернівецької області Сергія Капіцького.

Раніше НАЗК виявило декларування недостовірної інформації в деклараціях нардепа Нестора Шуфрича і направило матеріали НАБУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram