ГоловнаПолітика

У Зеленського пропонують об'єднати міністерства культури, спорту й інформполітики

Заступник глави Офісу президента вважає, що інформаційна політика "не може існувати сама по собі".

У Зеленського пропонують об'єднати міністерства культури, спорту й інформполітики
Кирилл Тимошенко
Фото: facebook.com/kirill.timoshenko

Заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко вважає, що в новому українському уряді може бути створено одне міністерство з гуманітарної політики - на базі міністерств культури, молоді і спорту та інформаційної політики.

Про це він заявив у інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

"Ми вважаємо, що має бути не просто інформаційна стратегія - йдеться про велику гуманітарну сферу. Зараз напрацьовується стратегія щодо об'єднаного міністерства, куди увійдуть міністерства культури, молоді і спорту, інформаційної політики", - сказав Тимошенко.

Він також зазначив, що інформаційна політика "не може існувати сама по собі".

"Це більше гуманітарна сфера, звідки інформполітика й може черпати значну частину меседжів. Не можна побудувати тільки верхній кубик. Гуманітарна політика - це ставлення до людей, ставлення людей до влади. Ми в цьому бачимо завдання. А інформаційно вже потрібно це доносити. Тому ми гадаємо, що слід об'єднати ці міністерства", - пояснив заступник голови Офісу президента.

Нагадаємо, 2 грудня 2014 року Верховна Рада призначила новий Кабмін, до складу якого також увійшло нове Міністерство інформації, яке очолив Юрій Стець.

2015 року команда тодішнього прем'єр-міністра Арсенія Яценюка пропонувала об'єднати Мінагрополітики з Міністерством екології; Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства ліквідувати, передавши його повноваження частково МВС, частково - Мінінфраструктури, а також об'єднати Мінкульт, Міністерство охорони здоров'я та Мінспорту.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram