ГоловнаПолітика

МЗС засудило візит Медведєва в окупований Крим

"Спроби російської сторони інтерпретувати такі "візити" в Україні як внутрішньодержавні поїздки є нікчемними".

МЗС засудило візит Медведєва в окупований Крим
Медведев в Севастополе
Фото: government.ru

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з черговим неузгодженим з українською стороною візитом делегації на чолі з російським прем'єр-міністром Дмитром Медведєвим на окупований Кримський півострів 28 липня. Про це йдеться в опублікованій на сайті відомства заяві.

"Зазначена поїздка відбувається всупереч неодноразовим застереженням з боку України. Цинічною є мета «візиту» - участь у параді окупаційного флоту Росії", - йдеться у заяві.

У міністерстві відзначили, що продовжують дотримуватися принципової позиції про неприпустимість неузгоджених з українською стороною відвідувань російськими посадовими особами території України в її міжнародно визнаних кордонах, яка включає Автономну Республіку Крим і Севастополь.

"Спроби російської сторони інтерпретувати подібні "візити" в Україні як внутрішньодержавні поїздки є нікчемними і свідчать про відверте нехтування Російською Федерацією загальновизнаними принципами і нормами міжнародного права, її зобов'язаннями за двосторонніми та багатосторонніми договорами", - вважають у міністерстві.

У відомстві звертають увагу, що вся повнота відповідальності за негативні для Криму і Севастополя наслідки тимчасової присутності на Кримському півострові російських окупаційних адміністрацій відповідно до норм міжнародного права покладається на Російську Федерацію як державу-окупанта.

Раніше прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв анонсував візит в анексований Севастополь на 28 і 29 липня. У неділю він взяв участь у заходах з нагоди дня Військово-морського флоту Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram