ГоловнаПолітика

Вашингтон уже почав підготовку до зустрічі Трампа і Зеленського, однак дата ще не визначена

Зараз узгоджуються графіки двох президентів.

Вашингтон уже почав підготовку до зустрічі Трампа і Зеленського, однак дата ще не визначена
Фото: wall.alphacoders.com

Сполучені Штати Америки готуються до проведення зустрічі президента України Володимира Зеленського з главою Білого дому Дональдом Трампом. Про це на брифінгу в Києві розповів спецпредставник США в Україні Курт Волкер, передає РБК-Україна.

Однак, як повідомив Волкер, Вашингтон вже почав підготовку до майбутньої зустрічі глав держав.

"Ви знаєте, що президент Трамп привітав президента Зеленського з його перемогою свого часу. У четвер на цьому тижні вони знову мали розмову. Ми зараз працюємо над підготовкою візиту президента України Зеленського в США", - заявив Волкер.

За його словами, зараз узгоджуються графіки двох президентів.

"По-перше немає ніяких умов. Президент Трамп підтвердив запрошення Зеленського в цей четвер. Звичайно, ми хочемо зробити цю зустріч якомога продуктивнішою. Посол Тейлор в тісному контакті працює з командою президента Зеленського, щоб розробити такий порядок денний. Ми не знаємо, яка саме дата зможе спрацювати для графіків обох президентів. Але посол Тейлор цим займається. Я думаю, що незабаром ми це дізнаємося", - заявив Волкер.

Крім того, спецпредставник привітав Україну з проведенням "вільних і чесних" парламентських виборів. Також Волкер підкреслив, що США повністю підтримують прагнення України бути частиною Європи і західних інститутів.

"Саме так повинна працювати демократія. Ми дуже радіємо за вас. США повністю на боці України. За результатами виборів ми бачимо, що українці проголосували за реформи, за мир, за те, щоб Україна була частиною Європи, частиною НАТО, частиною західних інститутів. Ви маєте повну підтримку США в своїх прагненнях", - заявив Волкер.

Раніше Волкер заявив, що не чує від Росії нічого, що свідчило б про готовність відпустити українських моряків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram