ГоловнаПолітика

Ситник проігнорував засідання суду в справі про його відпочинок за чужий рахунок

Розгляд справи перенесено на 6 серпня.

Ситник проігнорував засідання суду в справі про його відпочинок за чужий рахунок
Фото: 24tv.ua

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник не прийшов на судове засідання у справі про його відпочинок в одному з мисливських господарств Рівненської області за чужий рахунок.

Про це повідомила прессекретар генерального прокурора Лариса Сарган.

"Сьогодні в Солом'янському райсуді Києва мав відбутися розгляд справи про отримання директором НАБУ подарунка - відпочинку в грудні 2018-го - січні 2019 року в Рівненській області в одному з мисливських угідь. Сам О. Ситник на судове засідання не з'явився. Адвокат, який представляв інтереси керівника антикорупційного органу в суді, заявив клопотання про відвід судді", - написала вона у фейсбуці.

За словами Сарган, суд відхилив клопотання адвоката про відвід судді. Однак до розгляду справи суд не дійшов, оскільки присутність особи, яку притягують до відповідальності за пов'язані з корупцією правопорушення, є обов'язковою. У зв'язку з цим розгляд справи перенесли на 6 серпня.

Сарган також зазначила, що адвокат клопотав про слухання справи в режимі відеоконференції.

"Однак суд визначив обов'язковість присутності директора НАБУ О. Ситника в Солом'янському суді 6 серпня 2019 року для забезпечення участі в справі про свої подарунки. Відповідати в суді за сімейний відпочинок за чужий рахунок складніше, ніж на камери з новою владою про нову антикорупційну стратегію міркувати", - резюмувала прессекретар генпрокурора.

Нагадаємо, голову НАБУ підозрюють у тому, що він не задекларував елітний відпочинок, який йому оплачували треті особи. Згідно зі свідченнями свідка у справі, за період з 2017-го по 2019 рік Ситник відпочивав у мисливському угідді "Поліське-Сарни" Рівненської області п'ять разів. Кожен із таких відпочинків нібито обійшовся його "спонсорам" у 100 тисяч гривень.

Генпрокурор Юрій Луценко підтвердив, що "за свій відпочинок і відпочинок сім'ї своїх друзів, за письмовими заявами працівників цього господарства, пан Ситник забув заплатити немалу суму готівкою".

Раніше в липні повідомляли, що Ситник укотре не прийшов за викликом у Нацполіцію у справі про своє корупційне діяння, "сховавшись" у відрядження до Харкова. Представник Національної поліції змушений був зачитати Артему Ситнику адмінпротокол про корупцію на трасі під Полтавою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram