ГоловнаПолітика

Російський омбудсмен спростувала домовленість щодо звільнення українських моряків

Денісова звернулася через МЗС до ФСБ з проханням замінити запобіжний захід на поруки.      

Російський омбудсмен спростувала домовленість щодо звільнення українських моряків
Фото: EPA/UPG

Російська уповноважена з прав людини Тетяна Москалькова спростувала слова української омбудсмена Людмили Денісової про досягнення домовленостей про звільнення українських моряків. Про це повідомляє «Громадське» з посиланням на російське агентство ТАСС.

Москалькова заявила, що їй нічого не відомо про прийняті рішення влади РФ щодо українських моряків, передає російське агентство ТАСС.

«Людмила Денісова звернулася через МЗС до ФСБ з проханням замінити запобіжний захід українським морякам у вигляді позбавлення волі на запобіжний захід у вигляді порук і запропонувала себе в ролі поручителя. Про жодні рішення з цього питання мені невідомо», - сказала російський омбудсмен.

Нагадаємо, раніше сьогодні Денісова заявила, що домовленості про повернення Україні 24 українських моряків вже досягнуто і вже "оформляються останні документи".

Пізніше вона уточнила, що конкретних домовленостей про звільнення моряків все-таки не досягнуто: йдеться про можливе виконання Росією рішення Міжнародного трибуналу ООН з морського права. Саме клопотання про поруки Денісової за моряків є на розгляді керівника Слідчого управління РФ.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram