ГоловнаПолітика

Климпуш-Цинцадзе виступила проти скасування посад віцепрем'єрів

Вона вважає, що потрібно посилити роль комітету Верховної Ради з євроінтеграції.

Климпуш-Цинцадзе виступила проти скасування посад віцепрем'єрів
Фото: eu-ua.org

Віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе виступила проти скасування посади всіх віцепрем'єрів, у тому числі і своєї посади теж з наданням йому права вето. Про це вона повідомила під час звіту за 2016-2019 роки.

Вона сказала, що уникала б заяв новообраних політиків про скасування всіх віцепрем'єрів, оскільки вважає, що ці посади можна поєднувати з міністерською роботою.

"Ці посади не можна ліквідувати, їх потрібно посилювати. Ба більше, я вважаю, що такий віцепрем'єр (з євроінтеграції) повинен мати право вето на рішення уряду, які порушують Угоду про асоціацію, а не як я до цього просила «давайте доопрацюємо», «давайте ще раз подивимося»", - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Вона також виступила за надання права урядовому офісу вносити на розгляд Кабміну проєкти документів.

"Я практично жодного документа на Кабмін не внесла. Не тому, що ми з офісом їх не розробляли, а тому що потрібно було бігти до Міністерства юстиції або в Міністерство економіки і домовлятися, щоб вони вносили наші ініціативи", - додала віцепрем'єр-міністр.

Також Климпуш-Цинцадзе вважає, що необхідно посилити роль комітету Верховної Ради з євроінтеграції, і виступила проти його об'єднання з комітетом із закордонних справ.

Нагадаємо, 10 липня прем'єр-міністр Володимир Гройсман запропонував у майбутньому скоротити кількість міністерств до 12 з нинішніх понад 20 з метою оптимізації роботи уряду. На його думку, зростання кількості міністерств - "це втрата якості їх роботи".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram