ГоловнаПолітика

ДБР затримало начальників двох митних постів у Миколаївській і Чернігівській областях

Обох підозрюють у хабарництві.

ДБР затримало начальників двох митних постів у Миколаївській і Чернігівській областях
Фото: ГБР

Детективи Державного бюро розслідувань затримали за підозрою в хабарництві двох начальників митних постів - у Миколаївській області та в Чернігівській.

Про це повідомляється на сайті ДБР.

Зазначається, що начальник митного поста в Миколаївській області разом із заступником і митним брокером налагодили механізм отримання хабарів від бізнесменів. За певні суми чиновники обіцяли підприємцям не створювати штучних перешкод під час експорту товарів.

"Зокрема, задокументовано п'ять епізодів отримання співробітниками митниці неправомірної вигоди на загальну суму 6 тис. доларів США. Під час обшуків у адміністративній будівлі митного поста, а також за місцями проживання фігурантів вилучено майже 27 тис. доларів США і близько 200 тис. гривень", - наголошується в повідомленні. 

Фото: dbr.gov.ua

Начальник митного поста "Сновськ" Чернігівської митниці був затриманий під час одержання хабаря. За інформацією ДБР, із залученням брокерів і військовослужбовців, він вимагав гроші за безперешкодне митне оформлення пиломатеріалів під час проведення експортних операцій. 

Фото: dbr.gov.ua

Відкрито кримінальні справи за фактом прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу).

Нагадаємо, раніше радницю голови столичної РДА спіймали на хабарі 650 тис. гривень.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram