ГоловнаПолітика

У "Слузі народу" розглядають 3-4 кандидатури на посаду прем'єра

Юлії Тимошенко серед них немає.

У "Слузі народу" розглядають 3-4 кандидатури на посаду прем'єра
Фото: Макс Левин

Кандидат у народні депутати від партії "Слуга народа" Давид Арахамія розповів, що в партії працюють над проєктом коаліційної угоди і розглядають 3-4 кандидатури на посаду прем'єр-міністра України.

Про це він розповів журналістам у штабі партії в неділю, передає Інтерфакс-Україна.

"На прем'єра зараз є 3-4 кандидати, чого до цього не було. Тимошенко (лідер партії" Батьківщина" Юлія Тимошенко) там немає і Палиці (ексглава Одеської облдержадміністрації Ігор Палиця) там немає", - сказав він.

Арахамія зазначив, що допускає призначення прем'єром секретаря Ради національної безпеки й оборони Олександра Данилюка, голови правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Андрія Коболєва або виконавчого директора "Нафтогазу" Юрія Вітренка.

"Щось на кшталт таких людей. Професійні люди, які вільно володіють англійською, які знають, як працює держава, але не були в якихось партіях, міжсобойчиках", - пояснив Арахамія.

Він також відмовився назвати прізвище кандидата в міністри оборони.

"Я побачив, що як тільки хтось з'являється на арені як можливий кандидат, його дуже сильно починають мочити. На біле кажуть чорне. Але це цивільна людина", - пояснив свою позицію Арахамія.

Він допустив, що вже після 10 серпня, після навчання, депутати приступлять до роботи.

"Я думаю, що фіналізуються до 10 серпня - пройдуть всі суди і оспорювання результатів, то потрібно ще дати 10 днів на навчання. Усі наші депутати поїдуть на навчання, такий собі тимбілдинг, де ми обміняємося думками. До речі, ми б хотіли за перші дві тижні ухвалити максимальну кількість законів, поки не почалися договорняки", - розповів Арахамія.

Відповідаючи на запитання, чи розглядають у партії можливість увійти в коаліцію з партією "Європейська солідарність", Арахамія зазначив: "Я думаю, що ні. Стільки бруду було один на одного". "Ті, хто не визнає, що Росія - це країна-агресор, - це не наші коаліційні партнери", - додав він.

Арахамія додав що в партії також триває робота над проєктом коаліційної угоди, який готовий на 70%.

Нагадаємо, раніше другий номер партії "Голос" Юлія Клименко заявила, що політсила готова делегувати їхнього лідера Святослава Вакарчука на посаду прем'єр-міністра України

Президент Володимир Зеленський своєю чергою, заявив, що не хоче, щоб новий прем'єр був лідером фракції Ради або колишнім головою уряду. Він пообіцяв, що уряд очолить професійний економіст.   

За даними соцопитування КМІС, українці хочуть бачити прем'єром Юлію Тимошенко і Юрія Бойка.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram