ГоловнаПолітика

Комітет виборців масово фіксує порушення у "день тиші"

На Закарпатті від імені одного з кандидатів розсилають агітаційні SMS угорською мовою.

Комітет виборців масово фіксує порушення у "день тиші"
Фото: facebook.com/cvu.ngo

Спостерігачі Комітету виборців України повідомляють про масові факти порушень чинного законодавства у "день тиші". Про це йдеться на сторінці КВУ у Facebook.

"20 липня в округах досі розміщені агітаційні матеріали політичних партій і кандидатів. Також протягом останніх днів були розміщені нові білборди, які не мають вихідних даних, але при цьому виконані у стилістиці окремих кандидатів та партій", - йдеться у повідомленні.

Незаконну агітацію помітили у Закарпатській, Запорізькій, Херсонській, Кіровоградській, Донецькій, Одеській, Черкаській, Миколаївській, Чернігівській областях.

"На Закарпатті у "день тиші" від імені одного з кандидатів розсилають агітаційні SMS. Такі повідомлення отримали вранці 20 липня одразу два короткострокові спостерігачі КВУ у Закарпатській області. SMS написані угорською мовою, і крім порушення виборчого законодавства містять ознаки дезінформації і маніпуляції", - за значили у Комітеті.

Реклама кандидатів і партій також присутня в Інтернеті.

"У мережі Інтернет має місце реклама офіційного сайту одного з кандидатів у народні депутати України в ОВО №221, а також сторінка з ознаками чорного PR проти одного з кандидатів у народні депутати по ОВО №96", - розповіли у КВУ.

Нагадаємо, обмеження на проведення передвиборної агітації кандидатів почали діяти опівночі 20 липня 2019 року. За порушення "дня тиші" законодавством України передбачена адміністративна відповідальність.

Позачергові вибори до парламенту відбудуться в Україні в неділю, 21 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram