ГоловнаПолітика

Зеленський попросив відзвітувати у справі вбивства Шеремета глав Генпрокуратури, МВС, СБУ і Нацполіціі

Зустріч керівників силових відомств відбудеться 23 липня.

Зеленський попросив відзвітувати у справі вбивства Шеремета глав Генпрокуратури, МВС, СБУ і Нацполіціі
Фото: Сергей Нужненко

Президент України Володимир Зеленський попросив керівників силових відомств 23 липня доповісти йому про перебіг розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета. Про це йдеться у зверненні глави держави на сторінці у Facebook

"23 липня прошу зібратися генерального прокурора, міністра внутрішніх справ, голову Національної поліції і главу СБУ і доповісти про перебіг розслідування. Запрошую на зустріч журналістів", - написав Зеленський.

Він нагадав, що розкриття вбивства Шеремета п'ятий президент України Петро Порошенко і правоохоронні органи називали "справою честі".

"Минуло 3 роки. Питань залишається більше, ніж відповідей", - зазначив глава держави.

Нагадаємо, 20 липня 2016 року о 07:45 ранку у центрі Києва підірвали автомобіль, в якому знаходився Павло Шеремет. Він помер у кареті швидкої допомоги.

Станом на липень 2018 року, у розслідуванні вбивства журналіста Павла Шеремета було проведено понад 20 різних експертиз. Слідчі розробляють чотири версії вбивства: професійна діяльність, особиста неприязнь, дестабілізація ситуації в країні, а також помилковий напад - автомобіль, в якому вибухнув Шеремет, належав редактору видання "Українська правда" Олені Притулі.

У Нацполіціі заявили, що слідство встановило особу, причетну до вбивства журналіста Павла Шеремета у 2016 році, і продовжує роботу по її ідентифікації.

У грудні 2018 року генпрокурор Юрій Луценко заявив, що коло підозрюваних у вбивстві Шеремета звузилося до декількох сотень.

Павло Шеремет - білоруський, російський і український журналіст телебачення, радіо та періодичних видань, у 1990-х - 2000-х роках керівник відділу спеціальних інформаційних проектів російського телеканалу ОРТ, згодом - "Первого канала". Протягом останніх п'яти років жив у Києві, працював в "Українській правді", а також на радіо "Вести".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram