ГоловнаПолітика

Чалий підбив підсумки 4-річного партнерства України з США

Раніше Зеленський відправив посла у США і ще 11 дипломатів у відставку.

Чалий підбив підсумки 4-річного партнерства України з США
Фото: Макс Левин

Надзвичайний і повноважний посол України у США Валерій Чалий підбив підсумки стратегічного партнерства України зі Сполученими Штатами після своєї відставки. Про це йдеться на сторінці дипломата у Facebook.

"Проведено понад 250 повноцінних візитів українських делегацій у США, п'ять зустрічей президентів України і США, шість зустрічей глави Української держави з віцепрезидентом США, два візити прем'єр-міністра України в США, два візити глави Верховної Ради у Сполучені Штати", - йдеться у повідомленні.

Також відбулося два візити Держсекретаря США у Київ і чотири візити міністра закордонних справ України у США.

Чалий зазначив, що за його каденції було прийнято історичну Кримську декларацію Помпео, яка "назавжди закріплює невизнання США спроби анексії Криму", відновлено роботу Комісії стратегічного партнерства Україна-США, забезпечена повна двопалатна і двопартійна підтримка України у Конгресі, а також укладено Меморандум про співробітництво між Верховною Радою і Конгресом.

Чалий нагадав, що за останні чотири роки США запровадили санкції проти 406 фізичних та юридичних осіб, а також секторальні санкції проти 289 юридичних осіб за агресію РФ проти України.

Нагадаємо, 15 липня стало відомо, що Володимир Зеленський готує відставку 12 дипломатів, зокрема, посла України в США Валерія Чалого. Він обіймав цю посаду з 10 липня 2015 року, до цього працював заступником голови Адміністрації Президента при Порошенкові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram