ГоловнаПолітика

Саакашвілі закликав прихильників віддати голоси за "Слугу народу"

Експрезидент Грузії вирішив дати шанс Зеленському "формувати більшість без поступок старим політикам".

Саакашвілі закликав прихильників віддати голоси за "Слугу народу"
Фото: facebook/Oleksandr Kosariev

Колишній президент Грузії, лідер партії "Рух нових сил" Михайло Саакашвілі закликав своїх прихильників на позачергових виборах в Раду проголосувати за списками за партію "Слуга народу".

На своїй сторінці в фейсбуці Саакашвілі заявив, що вирішив дати президенту Зеленському шанс "формувати більшість без поступок старим політикам".

"Кожен відсоток зараз важливий. І я б не хотів, щоб через наші відсоткіи, які все-таки нам можуть не дозволити пройти в Раду, "Слуга народу" не добрала кілька відсотків до можливості незалежно формувати уряд. Тому після бурхливих дискусій я підтримав таке рішення: ми просимо прихильників підтримати наших мажоритарників, а за списками, з огляду на ситуацію, що склалася - віддати голоси за "Слугу народу"", - заявив лідер "Руху нових сил".

Нагадаємо, позачергові вибори до Верховної Ради відбудуться 21 липня.

Згідно з даними соцопитувань, в український парламент проходить п'ять партій: "Слуга народу" (49,5%), "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука (10,5%), "Європейська солідарність" Петра Порошенка (7,7%), "Батьківщина" Юлії Тимошенко (6,9%) , партія "Голос" Святослава Вакарчука (5,9%). Шанси мають "Сила і честь" і "Опоблок".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram