ГоловнаПолітика

Парубій підписав закон про примусову хімічну кастрацію для педофілів

Документ спрямований на підпис президентові.

Парубій підписав закон про примусову хімічну кастрацію для педофілів
Фото: 24tv.ua

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій в п'ятницю, 19 липня, підписав законопроект №6449 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за злочини, вчинені щодо малолітньої чи малолітнього, неповнолітньої чи неповнолітнього і особи, яка не досягла статевої зрілості.

На сайті парламенту зазначається, що документ повернутий з підписом голови Ради.

Тепер документ передається на підпис президента Володимира Зеленського.

Нагадаємо, 11 липня Рада підтримала створення реєстру педофілів і їх примусову хімічну кастрацію (законопроект №6449). Також забороняється умовно-дострокове звільнення для педофілів і збільшується тюремний термін за зґвалтування дитини до 20 років.

Крім того, Рада має намір ввести реєстр педофілів з доступом для правоохоронців і співробітників навчальних закладів, а також їх добровільну хімічну кастрацію (законопроект №6607). Право на отримання інформації про факт перебування конкретної особи в реєстрі мають також керівники дошкільних навчальних закладів, середніх навчальних закладів, позашкільних навчальних закладів, закладів охорони здоров'я або іншої установи, яка зобов'язана здійснювати нагляд за малолітніми особами або надавати їм послуги медичного, навчального та соціального характеру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram