ГоловнаПолітика

Суд продовжив арешт Вишинського до 19 вересня

Наступне засідання призначене на 16 вересня.

Суд продовжив арешт Вишинського до 19 вересня
Фото: Lb.ua

Подільський районний суд Києва продовжив арешт керівника "РИА Новости-Украина" Кирила Вишинського, обвинуваченого в державній зраді, до 19 вересня.

Про це повідомляє "Цензор. НЕТ".

Адвокати Вишинського подали клопотання про зміну запобіжного заходу з утримання під вартою на особисте зобов'язання. Прокурори виступили проти і закликали суд продовжити Вишинському запобіжний захід у вигляді арешту.

У підсумку суддя продовжила термін арешту до 19 вересня. Наступне засідання призначене на 16 вересня.

Правоохоронці забрали Вишинського із залу суду в наручниках. Його доставлять автозаком у Лук'янівське СІЗО.

Нагадаємо, напередодні прессекретар Володимира Зеленського, а пізніше і сам президент, заявили про готовність обміняти Вишинського на Олега Сенцова. Російська омбудсменка Тетяна Москалькова заявила, що не бачить причин для обміну Вишинського на українських політв'язнів, і він повинен бути звільнений просто так.

Вишинський перебуває під арештом з 17 травня 2018 року. Проти нього відкрито кримінальне провадження за статтею "державна зрада". Його затримали 15 травня 2018 року, коли Служба безпеки спільно з прокуратурою АР Крим викрила діяльність мережі підконтрольних РФ медіаструктур. Під час обшуку у Вишинського були знайдені російські держнагороди і паспорт громадянина РФ.

25 червня Конституційний Суд визнав неконституційним обрання для підозрюваних у державній зраді і тероризмі запобіжного заходу винятково у вигляді арешту. Рішення КС дозволяє відпускати підозрюваних за статтею "держзрада" під заставу або особисте зобов'язання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram