ГоловнаПолітика

Чиновників Бориспільської міськради підозрюють в організації системи "відкатів"

Серед підозрюваних - один із заступників мера міста і ряд посадових осіб міськради.

Чиновників Бориспільської міськради підозрюють в організації системи "відкатів"
Фото: facebook.com/dze.police

Правоохоронці викрили посадових осіб Бориспільської міської ради в організації системи "відкатів" і задокументували факт вимагання та отримання посадовими особами неправомірної вигоди.

Про це повідомив Департамент захисту економіки Національної поліції.

У ході досудового розслідування встановлено, що за укладання договорів на виконання робіт і постачання товарів за бюджетні кошти й надалі підписання актів виконаних робіт суб'єкти господарювання мали надати посадовим особам «винагороду» в розмірі 10% від загальної суми договору.

Також поліція встановила, що до корупційної схеми був причетний один із заступників мера міста і ряд посадових осіб міськради.

"Під час процесуальних заходів було задокументовано факти отримання посадовими особами неправомірної вигоди і розподілу коштів між ними", - наголошується в повідомленні.

Зараз у будівлі міськради, а також за місцем проживання підозрюваних проводяться санкціоновані обшуки. Вирішується питання про вручення їм підозр за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу.

 

Нагадаємо, 10 липня президент Володимир Зеленський у Борисполі представив нового голову Київської ОДА - Михайла Бно-Айріяна. Між президентом і секретарем Бориспільської міськради Ярославом Годунком сталася сварка і Зеленський змусив його піти з офіційної зустрічі. Наприкінці зустрічі президент також пообіцяв зателефонувати голові СБУ Івану Баканову з приводу "цього чорта".    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram