ГоловнаПолітика

Парубій про прохання Зеленського скликати позачергове засідання Ради: за два дні до виборів запал вичерпався

Спікер парламенту вважає ініціативу президента передвиборним ходом.

Парубій про прохання Зеленського скликати позачергове засідання Ради: за два дні до виборів запал вичерпався
Фото: 24tv.ua

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій наполягає, що ініціатива президента Володимира Зеленського про проведення позачергового засідання парламенту була передвиборним ходом.

Про це він заявив на брифінгу, передає "Інтерфакс-Україна".

"Післязавтра вибори. І вже весь запал для сесії завершився, весь запал вичерпався. Потрібно було за день або два до виборів зробити чергове політичне шоу. Але Верховна Рада України - не "Квартал", не КВН, це найвищий законодавчий орган держави... І Верховна Рада України не братиме участі в будь-яких сумнівних незаконних шоу", - сказав Парубій.

Раніше Зеленський заявив, що більше не буде звертатися до Парубія, який "блокує ініціативи його команди".

"Ніяких спільних дій з головою цієї Верховної Ради я надалі не бачу, - сказав президент. - Ми будемо вже говорити з іншим парламентом".

Нагадаємо, 16 липня Зеленський надіслав Парубію лист, в якому попросив скликати позачергове пленарне засідання Ради в четвер, 18 липня. Наступного дня Парубій заявив, що може скликати позачергову сесію парламенту, а не засідання, в зв'язку з чим попросив президента привести свій лист у відповідність до закону.

18 липня Зеленський надіслав Парубію другого листа, в якому зазначив, що десята сесія Ради триває до 19 липня і таким чином, відповідно до законодавства, до цієї дати спікер повинен скликати позачергове засідання. Президент заявив, що один день роботи парламенту коштує платникам податків 13,3 млн гривень і звинуватив Парубія в тому, що той "влаштовує собі майже двомісячні канікули до початку першого засідання Ради України нового скликання.

У відповідь на це Парубій знову заявив, що готовий невідкладно скликати позачергову сесію парламенту, але не окреме засідання, в зв'язку з чим просить президента привести свій лист у відповідність до закону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram