ГоловнаПолітика

CБУ викрила колишнього співробітника МВС України, який працював на ФСБ Росії

Затриманому оголошено про підозру у державній зраді.

CБУ викрила колишнього співробітника МВС України, який працював на ФСБ Росії
Фото: пресс-центр СБУ

Служба безпеки Україны за підозрою у розвідувально-підривній діяльності на користь Федеральної служби безпеки Росії затримала колишнього співробітника Міністерства внутрішніх справ.

Прес-центр відомства інформує, що контррозвідка СБУ викрила неназваного жителя Полтавської області, якого завербували у 2014 році на території анексованого Криму. Вербування, за даними відомства, здійснювали колишні співробітники самого СБУ, які перейшли на бік Росії.

"Виконуючи завдання російської спецслужби, зловмисник через особисті зв'язки здійснював збір розвідувальної інформації про діяльність військових частин, національно-патріотичних рухів на Полтавщині. Він також передавав кураторам списки мобілізаційного резерву, а також добровольців і волонтерів регіону, які брали участь в АТО/ООС. Зібрані матеріали агент пересилав через відпрацьовані співробітниками ФСБ РФ канали електронного зв'язку, а також під час особистих зустрічей з кураторами на території АР Крим та РФ", - йдеться у повідомленні.

Фото: прес-центр СБУ

Під час обшуків за місцем проживання агента правоохоронці виявили та вилучили електронні носії інформації, на яких оброблялися і зберігалися зібрані дані і документальні матеріали, засоби зв'язку, які він використовував для контактів з представниками російської спецслужби, комп'ютерну техніку, а також кошти в іноземній валюті, в т .ч. російських рублях.

Затриманому оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 (Державна зрада) Кримінального кодексу України, вирішується питання про йому обрання запобіжного заходу.

Триває досудове слідство.

Раніше в липні СБУ виявила у підполковника Нацгвардії з допуском до державної таємниці російське громадянство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram