ГоловнаПолітика

У Запоріжжі кандидат-самовисуванець замовив 50 тис. агіток для іншого кандидата начебто від "Слуги народу"

Один з клонів президентської партії замовив друк матеріалів для іншого клона з такою ж назвою.

У Запоріжжі кандидат-самовисуванець замовив 50 тис. агіток для іншого кандидата начебто від "Слуги народу"

У Запоріжжі поліція запобігла виготовленню 50 тис. агітаційний матеріалів від кандидата, який позиціонував себе як представник партії "Слуга народа". Встановлено, що партія в цьому окрузі висунула іншого кандидата, повідомляє прес-служба регіонального управління поліції.

Згідно з макетом, замовлені газети і листівки мали містити неправдиву інформацію про те, що кандидат Анатолій Солдатов є представником політичної партії "Слуга народу", тоді як на ділі його висунула громадська організація з такою самою назвою.

На підставі постанови слідчого судді Хортицького районного суду Запоріжжя, слідчі поліції отримали тимчасовий доступ до документації згаданого підприємства, у якій виявили рахунок-фактуру і виписку рахунку про оплату послуг поліграфії.

Під час проведення досудового розслідування, розпочатого за ч.1 ст. 157 Кримінального кодексу України (перешкоджання здійсненню виборчого права), виявилося, що замовником друкованої продукції з Солдатовим є ще один кандидат - самовисуванець Віктор Кузьмін, який теж вказує приналежність до громадської організації "Слуга для народу".

За друк агітаційний матеріалів Солдатова в символіці президентської партії Кузьмін заплатив 24 тис. гривень.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом перешкоджання вільному здійсненню громадянином свого виборчого права триває.

Нагадаємо, вибори до Верховної Ради відбудуться вже найближчої неділі, 21 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram