ГоловнаПолітика

Шостий апеляційний адмінсуд допустив нардепа-втікача Онищенка на вибори

Суд постановив, що Онищенко не переховувався від правосуддя, а "навчався в школі верхової їзди".

Шостий апеляційний адміністративний суд дозволив народному депутату-втікачу Олександрові Онищенку балотуватися у Верховну Раду. Про це повідомляє Slidstvo.info з посиланням на рішення суду.

Суд постановив, що Онищенко протягом останніх трьох років не переховувався від правоохоронців, а "навчався в іспанській школі верхової їзди".

Суд визнав, що це достатній доказ, що Онищенко був за межами України з поважних причин, і зобов'язав Центральну виборчу комісію внести його у виборчий бюлетень як мажоритарника у 93-му окрузі в Київській області.

Тепер ЦВК має тільки два дні, щоб оскаржити це рішення у Верховному Суді і вкотре відмовити Онищенкові в можливості балотуватися.

Нагадаємо, 26 червня Верховний Суд України визнав законною відмову Центральної виборчої комісії Олександрові Онищенку в реєстрації кандидатом у нардепи на позачергових виборах до Верховної Ради.

ЦВК відмовилася реєструвати Онищенка кандидатом у депутати. Під час чергового засідання 15 червня ЦВК прийняла рішення відмовити Онищенкові в реєстрації кандидатом у народні депутати в одномандатному виборчому окрузі №93.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram