ГоловнаПолітика

Кремль: можливість зустрічі Зеленського й Путіна поки що не обговорюється

"Поки що про це не йдеться. Важливо дочекатися, коли в Україні відбудуться вибори".    

Кремль: можливість зустрічі Зеленського й Путіна поки що не обговорюється
Фото: EPA/UPG

Прессекретар президента Росії заявив, що можливість зустрічі Володимира Зеленського та Володимира Путіна поки не обговорюється.

"Поки що про це не йдеться. Наразі важливо дочекатися, коли в Україні відбудуться вибори й без нальоту передвиборного електорального ажіотажу можна буде серйозно вирішувати серйозні проблеми", - цитує Дмитра Пєскова агентство ТАСС.

Пєсков також додав, що першим кроком до нормалізації діалогу з боку України могло б стати звільнення глави "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського. Повернення Вишинського могло б бути прекрасним першим кроком. Загалом, будь-які кроки щодо звільнення людей будуть лише схвалюватися", - сказав прессекретар Путіна.

Пєсков також прокоментував заяву президента Зеленського про те, що в телефонній розмові російський лідер підтримав обмін полоненими у форматі "всіх на всіх". Він зазначив, що в Росії та України є розбіжності в розумінні цього формату, але Москва його загалом підтримує.

"У ході телефонної розмови справді згадувалася ідеальна формула "всіх на всіх", говорилося, що в підсумку саме до цієї формули було б бажано прийти. Але при цьому робилася обмовка, що розуміння слова "всіх" у російської та української сторін різне в деяких аспектах. Тому експерти мають зблизити це розуміння, і тоді реалізація [цього формату] стане вірогіднішою", - сказав представник Кремля.

Нагадаємо, що 11 липня Зеленський провів першу телефонну розмову з Путіним.

Перед цим він запропонував російському президентові зустрітися в Мінську в присутності лідерів США, Франції, Німеччини та Великої Британії.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram