ГоловнаПолітика

Геращенко: 75% євродепутатів підтримали резолюцію проти РФ

"Круглі столи", організовані лобістами Кремля напередодні голосування в Європарламенті, не мали жодного результату".

Геращенко: 75% євродепутатів підтримали резолюцію проти РФ
Фото: depo.ua

Резолюція Європарламенту про негайне звільнення Росією українських моряків частково є заслугою делегації партії «Європейська Солідарність» на чолі з п'ятим президентом України Петром Порошенко. Про це перший віцеспікер Ірина Геращенко повідомила на своїй сторінці у фесбуці.

«458 депутатів Європарламенту підтримали резолюцію щодо українських політичних в’язнів в Росії. Це майже 75% присутніх в залі депутатів, це найвища підтримка резолюції , яка вимагає від РФ негайного звільнення наших! Делегація «Європейської Солідарності» на чолі з Петром Порошенком вітають це рішення Європарламенту», – заявила Ірина Геращенко.

За її словами, завдяки активній роботі команди «ЄС» «круглі столи», організовані лобістами Кремля напередодні голосування в Європарламенті, не мали жодного результату.

«У виступах європейських політиків максимально жорсткі і чесні заяви про агресію Путіна, незаконне утримання наших моряків і в’язнів. Як правило, на дебатах у ЄП небагато депутатів, зараз – повна зала! Україна залишається в порядку денному Європарламенту. Й дуже активно виступають наші друзі, політики, з якими вчора наша делегація мала зустрічі. Вони називають прізвища наших політв’язнів, вони говорять про повне ігнорування РФ норм міжнародного права. Європейські депутати більш адекватні в своїх оцінках ситуації в Україні, російської агресії, ніж деякі українські «нові» і «не дуже нові обличчя»».

Ірина Геращенко також повідомила, що Європейський парламент визначився зі своєю частиною Парламентського Комітету Асоціації (ПКА) з Україною. Керівника делегації визначать у вересні, вже після виборів до Верховної Ради.

«У делегацію ЄП до Парламентського комітету асоціації ЄС-Україна увійшли 16 євродепутатів, серед них багато справжніх друзів України. Разом з Петром Порошенком команда «Європейської Солідарності» мала у Страсбурзі зустрічі з кількома новими членами ПКА, зокрема, Андріусом Кубіліусом, Петрасом Ауштревічусом, іншими нашими європейськими колегами. Для просування інтересів України потрібен постійний діалог з колегами. Над цим і працюємо», – сказала Ірина Геращенко.  

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram