ГоловнаПолітика

Зеленський про відмову скликати позачергове засідання Ради: "Ганьба, панове!"

Президент заявив, що один день роботи парламенту "коштує платникам податків 13,3 млн гривень".

Зеленський про відмову скликати позачергове засідання Ради: "Ганьба, панове!"
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський звернувся до спікера Верховної Ради Андрія Парубія з листом, в якому висловив обурення відмовою скликати позачергове засідання парламенту.

Президент опублікував лист до Парубія в фейсбуці.

"Шановний пане Парубій! Я не здивований Вашою відмовою скликати позачергове засідання Верховної Ради України. Адже працездатність і перемога - це не найсильніші риси сьогоднішнього парламенту. Дещо здивований я іншим - Вашими словами про «неухильне дотримання чинного законодавства». Відкрию Вам очі. На жаль, нинішній парламент в уявленні народу України асоціюється насамперед з відсутністю коаліції, кнопкодавством, порожнім залом під час прийняття законів, 18-разовим голосуванням за законопроєкти і іншими грубими порушеннями Регламенту", - написав Зеленський.

Він підкреслив, що ці фактори стали підставою для підписання указу про розпуск парламенту, конституційність якого підтвердив Конституційний Суд.

"Водночас нагадую Вам, що, відповідно до ст. 90 Конституції України, повноваження Верховної Ради припиняються в день відкриття першого засідання Верховної Ради України нового скликання. А Ви замість цього влаштовуєте собі майже двомісячні канікули до початку першого засідання Ради нового скликання", - написав Зеленський, зазначивши, що один день роботи парламенту "коштує платникам податків 13,3 млн гривень".

"Шкода, але ви просто не здатні на самопожертву на благо українського народу. Все, що ви продемонстрували, - це повна байдужість, бездіяльність і неспроможність. У вас усіх був шанс, але ви і його втратили. Ганьба, панове! Ми змінимо це 21 липня", - додав президент.

Нагадаємо, президент Зеленський надіслав Парубію лист, в якому попросив його скликати позачергове пленарне засідання парламенту 18 липня для прийняття антикорупційних ініціатив. Спікер парламенту вважає проведення позачергового засідання неможливим і запропонував Зеленському ініціювати позачергову сесію Ради.

У травні Рада вже проводила позачергове засідання на прохання Зеленського. Воно завершилося безрезультатно, оскільки депутати відмовилися змінити виборче законодавство за пропозицією президента.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram