ГоловнаПолітика

Зеленський заявив про масштабну корупційну схему в оборонній сфері

"Протягом п'яти років спецекспортери в оборонній сфері переказали на офшорні рахунки $30 млн".

Зеленський заявив про масштабну корупційну схему в оборонній сфері
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський заявив, що протягом п'яти років спецекспортери в оборонній сфері переказали на офшорні рахунки 30 млн доларів.

Про це повідомляє РБК-Україна.

"Ви чули гучну історію з корупцією в концерні "Укроборонпром". Днями ми передали в правоохоронні органи ще одну схему у сфері оборонної промисловості. Як виявилося, протягом п'яти років діяльності попередньої влади спецекспортери тільки за декількома сумнівними контрактами переказали майже 30 мільйонів доларів на рахунки офшорних компаній за нібито надані послуги", - заявив Зеленський на засіданні Нацради з питань антикорупційної політики.

Зазначимо, що на засіданні також присутні голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, директор НАБУ Артем Ситник, а також директор Державного бюро розслідувань Роман Труба.

Нагадаємо, в лютому команда журналістських розслідувань Bihus.Info представила фільм, у якому стверджується, що Ігор Гладковський, син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, разом з Віталієм Жуковим і Андрієм Рогозою через фірми-"прокладки" постачали оборонним підприємствам контрабандні російські деталі або деталі з українських військових частин за завищеними в два-чотири рази цінами.

Згідно з даними журналістів, розмір розкрадань становить мінімум 250 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram