ГоловнаПолітика

ТКГ домовилася про демонтаж фортифікацій у районі Станиці Луганської

Українська сторона в найкоротші терміни готова забезпечити свою частину ремонту моста.

ТКГ домовилася про демонтаж фортифікацій у районі Станиці Луганської
Фото: Офис президента Украины

Тристороння контактна група з урегулювання ситуації на Донбасі за участю представників незаконних збройних формувань окремих районів Луганської області на засіданні 17 липня домовилася про початок спільного демонтажу фортифікаційних споруд в районі смт Станиця Луганська Луганської області.

Про це повідомила прессекретар представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"Завершено розведення сил і засобів в районі Станиці Луганської. Домовилися, що найближчим часом відбудеться одночасний, синхронний демонтаж фортифікаційних споруд, який почнеться зі знесення споруди НЗФ Орлоя на мосту, а також відбудеться деполітизація - будуть прибрані символи квазіугруповань", - написала Оліфер на своїй сторінці в Facebook.

Вона додала, що українська сторона в найкоротші терміни готова забезпечити свою частину ремонту моста.

"У соціально-економічній підгрупі працюють над забезпеченням безперебійного енерго- і водопостачання, яких потребують мирні жителі з обох сторін лінії зіткнення - ці питання так само потребують вирішення питань безпеки. Є позитивні зрушення у забезпеченні сталого мобільного зв'язку на всій території Донбасу", - додала Дарка Оліфер.

Раніше повідомлялося, що ТКГпогодила введення "хлібного перемир'я" з 21 липня. На засіданні в Мінську також домовилися про підготовку до обміну заручниками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram