ГоловнаПолітика

Порошенко не прийшов на допит у ДБР

Директор Бюро пообіцяв направити експрезидентові новий виклик.

Порошенко не прийшов на допит у ДБР
Фото: eurosolidarity.org

Колишній президент Петро Порошенко не з'явився на допит у Державне бюро розслідувань.

Про це на брифінгу 17 липня розповів директор ДБР Роман Труба.

За його словами, бюро розслідує 11 кримінальних проваджень за заявами різних громадян про можливі неправомірні дії вищих посадових осіб держави. Порошенка викликали в рамках одного з них.

"Сьогодні для допиту викликали експрезидента Петра Порошенка. Його викликали як свідка в кримінальному провадженні за фактом укладення договору і можливого ухилення від сплати податків і легалізації доходів, отриманих у незаконний спосіб, від продажу заводу "Кузня на Рибальському". Петро Порошенко на допит не з'явився", - розповів Труба.

Директор ДБР повідомив, що в рамках розслідування вже було допитано низку свідків, у тому числі покупця заводу Сергія Тігіпка. Труба сказав, що і Порошенко повинен бути зацікавлений в об'єктивному розслідуванні, і повідомив про наміри повторно направити виклик для проведення слідчих дій.

Підозрюваних у справі "Кузні" ще немає.

Адвокат Порошенка Ігор Головань у блозі на "Українській правді" повідомив, що 16 липня він поінформував ДБР про те, що Порошенко не прийде на допит. У зв'язку з парламентською кампанією до 21 липня він часто перебуває за межами Києва і не має можливості прибути на допит, оскільки зайнятий у діяльності, пов'язаній з виборами.

Труба сказав, що новий виклик буде надіслано після 21 липня.

Нагадаємо, "Кузня на Рибальському" (раніше - "Ленінська кузня") - одне з основних підприємств Судпрому України, де в умовах зовнішньої агресії освоюється виробництво нових розробок оборонного призначення, серед яких гранатомет УАГ-40, бойові модулі для бронетехніки, бронемашини тощо.

У 2018 році компанія Ewins Limited Сергія Тігіпка купила "Кузню на Рибальському" за 300 млн доларів у фондів "Прайм Ессетс Кепітал" Петра Порошенка і "Вік" Ігоря Кононенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram