ГоловнаПолітика

Волкер висловив надію, що Росія погодиться на обмін полоненими

Якщо обмін відбудеться, це стане результатом прямої взаємодії Зеленського і Путіна.

Волкер висловив надію, що Росія погодиться на обмін полоненими
Фото: twitter

Спеціальний представник США з питань українських переговорів Курт Волкер сподівається, що Російська Федерація погодиться на обмін полоненими.

Про це Волкер написав у Twitter.

"Я щиро сподіваюся, що Москва погодиться на обмін полоненими. Це буде важливим кроком для створення довіри і возз'єднання бранців зі своїми сім'ями", - написав він.

За словами спецпредставника США, якщо обмін відбудеться, це стане "результатом прямої взаємодії президентів Зеленського і Путіна".

Напередодні повідомляли, що радники лідерів Нормандської четвірки домовилися про обмін заручниками протягом місяця.

11 липня Зеленський провів першу телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним, яка стосувалася передусім звільнення моряків. Пізніше в МЗС РФ підтвердили, що переговори про це тривають.

Експрезидент Петро Порошенко вважає, що РФ з імовірністю до 90% відпустить полонених моряків до дня виборів, 21 липня. Голова МЗС Клімкін також переконаний, що Путін незабаром звільнить українців, але спробує отримати за це якомога більше політичних преференцій.

16 липня омбудсмени України і Росії Людмила Денісова і Тетяна Москалькова під час зустрічі в Москві обмінялися списками утримуваних осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram